Ærøskøbing Havn

Ærøskøbing Havn - lystbådehavn på Ærø

Ærøskøbing Havn ligger midt på Ærøs nordlige side. Havnen er opdelt i to - marinaen med plads til lystsejlere og den gamle havn, som kan anløbes af større skibe. Turen til Ærø er dejligt afvekslende med masser at se på i et af Danmarks mest populære sejladsområder. Havnen ligger centralt, nærmest midt i byen, og har alle tænkelige faciliteter.

Ærøskøbing Lystbådehavnavn ligger i læ bag Dejrø og Urehoved og er velbeskyttet i al slags vejr. Oprindeligt var det en naturhavn med erhverv som søfart og handel. Nu en eventyrby og virkelig et besøg værd. Byen er Danmarks mindste købstad med smalle gader og velbevarede huse, toppede brosten, skæve og fantasifuldt udsmykkede døre, forretninger samt et pulserende kunstnerliv.

Kogehuset fra 1810 på havnemolen fungerede i gamle dage som kogested for sejlskibene i havn, da åben ild om bord på træskibene ikke måtte finde sted. 1850 fik det påmonteret et fyrhul, som viste fartøjerne til Ærøskøbing Havn. Omkring 1860 ophørte kogehuset som madkogningssted. Nu benyttes ”Kogehus” af gæstesejlere, der har mulighed for at stå indendørs i tørvejr og tilberede aftensmaden.

Havnepenge

  0 -  9 m160 Kr
  9 - 12 m180 Kr
12 - 15 m200 Kr
15 -250 Kr

I havnetaksterne er inkluderet strøm, bad og WiFi.
Ugekort, rabat og øvrige takster
- se her

Havnefoged

Christian Ørndrup

Autocampere

Autocampere er velkommen på havnen, og alle faciliteter stilles til rådighed.
Pris pr. døgn: 160 kr.

Ærøskøbing Havn

Havnen
5970 Ærøskøbing
Tlf.: 63 52 63 65

havn@aeroekommune.dk
www.aeroehavne.com

Øvrige henvendelser:
Havnekontoret i Marstal
Søndre Værft 3
5960 Marstal