Vang Havn ved Danmarks højeste vandfald

Vang Havn kan besejles dag og nat, dog ikke i hård vind fra retninger omkring nordvest. Men fortøjer du i mellembassinet, så er havnen sikker under alle vindforhold. Havnen har tre bassiner. I de to sydligste er der etableret nye træbroer og altid plads til gæstesejlere.

Tæt ved havnens toiletter og baderum findes en grillhytte, som står til gæstesejlernes rådighed. Havnekiosken »Bixen« har åbent i sommermånederne og her skaffes alt, der ikke er på lager!

Vang, der oprindeligt er et fiskerleje, har desuden været udskibningshavn for granit, som indtil for få år siden blev brudt i Ringebakkerne. Et synligt minde om nyere tids granitproduktion er ”Vang Pier” syd for byen, der nu også rummer en mindre sandstrand samt udspringsmuligheder.

Historien om områdets granitbrydning og -produktion formidles endvidere i den lille stråtækte bygning på havnen. Byen slynger sig på malerisk vis op ad den stejle kystskråning. Stedet har sin helt egen stemning af fred og idyl og kan byde på fine spisemuligheder samt vandreture til bl.a. naturområderne Slotslyngen og Ringebakkerne med de mange nedlagte stenbrud.

Havnen er bestemt et besøg værd. Blandt stedets seværdigheder kan nævnes øens eneste bevarede vandmølle med overfaldshjul, samt kunstneren Peter Bonnéns bro over kløften ved stenbruddet syd for havnen.

Der findes et galleri og en skulpturpark på havnearealerne. 500 meter nord for havnen danner ”Pissebækken” Danmarks højeste vandfald, der dog ikke altid er vandførende som følge af den lange, solrige bornholmske sommer.

Luk
Luk

Vang Havn

Vang 99
3799 Hasle

Tlf.: 56 96 92 69
40 23 57 79

Send en email

Havnepenge

0 - 10 m140 Kr
10 - 11 m150 Kr
11 - 12 m160 Kr