Svaneke Havn

Svaneke Havn med de fleste solskinstimer

Svaneke Havn er en unik, hyggelig havn med aktive fiskere. Her startede projektet Havfriske Fisk, der nu findes i hele Nordeuropa, startede i 2011. Havnen er sprængt ud midt i ”solskinsbyen” Svaneke, den danske by med flest solskinstimer, der endvidere blev kåret som den smukkeste købstad i 2013.

Ved havnen står køl, stævn og hæk af ”Barken Svanen”, der med en længde på 180 fod er det største træskib der er bygget på Bornholm. Skibet blev bygget i bornholmsk eg for ca. 150 år siden mindre end 100 meter fra, hvor den ligger nu.

Havnen fik i 2011 en dækmole, og ro i havnen i alle vindretninger. Kapaciteten til gæstesejler blev med dækmolen forøget så der er rigtig god plads, også i pålandsvind. Området mellem den nye og den gamle dækmole er indrettet som badeområde med udspring.

Byens turistinformation er på havnekontoret, og her kan du få inspiration til mange års ophold. På 1. sal byder havnens opholdsrum på den flotteste udsigt over Østersøen og havnen.

I gourmetbyen Svaneke kan man også opleve fremstillingen af et utal af lokale fødevarer, f.eks. bolsjer, karameller, lakrids, is, chokolade, vingummi, cider, sodavand, pasta, pesto - og ikke mindst det verdensberømte ”Svaneke Øl”. Byen byder også på alt i fisk, bl.a. fra et af øens største røgerier, der dagen igennem har varme røgede sild.

Byen rummer endvidere indkøbsmuligheder, biograf, gallerier, stort dukketeater, flere aktive kunsthåndværkervirksomheder samt spændende bygningsværker, som f.eks. Stubmøllen og det kombinerede sømærke og vandtårn, der er tegnet af den verdensberømte danske arkitekt Jørgen Utzon.

Direkte ved kajen lokker fine spisesteder. Syd for havnen er en lille sandstrand, hvor udspringsvippen giver oplevelser til voksne og børn. Et ophold i Svaneke er en unik oplevelse, der ved sydlig eller vestlig vind, kan suppleres med et ophold i den lokale skærgård, hvor der kan fortøjes til klippen.

Havnepenge

    <  7 m125 kr
  7 - 10 m195 kr
10 - 13 m245 kr
13 - 16 m315 kr
16 - 20 m380 kr
20 - 30 m550 kr
30 - 780 kr

Øvrige priser

Slæbestedet er gratis for ikke-hjemhørende både.

Betal i automaten og spar 20 kr af ovenstående priser.
Prisen er inkl strøm, vand, bad og wi-fi.

Opkræves havnepengene ved båden, tillægges 20 kr til priserne.

Rabat: 8 overnatninger overalt på Bornholm giver den 2 overnatning gratis.
Ved 14 overnatning er 14 overnatninger gratis.

Svaneke Havn

Peter F. Heerings Gade 7
3740 Svaneke
Tlf.: 56 92 23 30

Send en mail