Langø Lystbådehavn

Langø Havn i Nakskov Fjord

Langø Havn blev anlagt i 1909 med en anløbsbro til sildejoller. Siden blev jollerne blev til kuttere, og i 1991 kom lystbådehavnen til. Fiskerihavnen og lystbådehavnen ligger side om side og nyder godt af hinandens selskab. I dag er der kun et begrænset antal erhvervsfiskere tilbage, men fiskeriet er med til at give havnen atmosfære og den maritime stemning tiltrækker gæster fra såvel søsiden som fra landsiden. Her er også mulighed for at købe friske fisk på havnen.

Position
54°49,0'N / 11°01,0'E

Se havneplan og besejling her

Største skibe:
Længde 38 m
Bredde 12 m
Dybgang 1,9 m

Havnen har et moderne klubhus med køkken, bad, vaskemaskine og tørretumbler. Der findes også en dejlig grillplads, hvorfra man kan nyde den smukke udsigt over fjorden. Nakskov Fjord er Danmarks mest ø-rige fjord med er et fantastisk fugle- og dyreliv. Der kan bl.a.observeres havørne.

Langø tiltrækker især naturelskere og er velegnet til vandreture, og fra øens højeste punkt har man en flot udsigt over fjorden. Fra lystbådehavnen kan man bevæge sig op i Langø by, der med sine gamle fiskerhuse og stejlepladser til garntørring, er hyggelig og charmerende.

Danmarks længste dige cykelsti går forbi Langø. Fra havnen har man muligheder for at køre på cykel ad digecykelstien til Nakskov, til Albuen eller helt til Rødby. Der er udlån af kajakker og cykler i lystbådehavnen til gæstesejlere.

Fiskerihavnen i Langø afholder pålidelighedssejlads i juli måned. Der sejles en fastlagt rute gennem Nakskov Fjord om formiddagen. Øvelsen går på at sejle samme rute om eftermiddagen og gøre det på samme tid. Dem som kommer tættest på, vinder konkurrencen. Alle kan deltage - motor og sejlbåde.

Langø Lystbådehavn ejes og drives af Langø Bådelaug.

Havnepenge

  0 -   9 m120 Kr
  9 - 12 m150 Kr
12 - 15 m180 Kr

Over 15 meter, kontakt havnen.
Slæbested: 75 kr
Strøm: 10 kr.

Du kan betale havnepenge i postkassen ved slæbestedet eller med GoMarina app.
Send en sms til havnen på 21 48 49 28 med navn og bådnavn. Så modtager du koden til bad og toilet.
Havnen er medlem af frihavnsordningen: Kr. 25,-

Langø Lystbådehavn

Lystbådehavnen 1b
4983 Dannemare
Tlf.: 20 11 54 42

Send en mail


Postadresse:
Tillitsevej 22
4983 Dannemare

Kontakt havnen

Tlf 24 25 16 55