Sønderborg Havn

Sønderborg Havn på Als

Hjertelig velkommen til Sønderborg Havn, en moderne havn midt i Sønderborg centrum.
Sønderborg by er adskilt af Als Sund og ligger derfor både på fastlandet og på øen Als, forbundet af Kong Christian den X’s bro. Sønderborg Havn ligger på begge sider af broen på Als, hvorfor havnen er inddelt i Nord- og Sydhavnen.

Sydhavnen
Sydhavnen strækker sig fra Kong Christian den X’s bro ned til Sønderborg Slot. Som lystsejler i Sønderborg Sydhavn ligger du derfor langs den charmerende havnefront med udsigt til bl.a. Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle. Havnen er velbesøgt og summer af liv i sommermånederne, hvor der lægger op til 100 lystsejlere til kaj pr. døgn. Langs med kajen ligger lokale restauranter og cafeer.

Nordhavnen
Nordhavnen er åbnet efter adskillige års byggeri på havnefronten. Havnen strækker sig fra Kong Christian den X’s bro og forbi Hotel Alsik. Langs den nye, smukke havnefront, er der mange langskibspladser, hvoromkring bl.a. Multikulturhuset, Hotel Alsik og Olafur Eliassons kunstværk ’Tidscirkler’ er opført. Langs med Nordhavnen ligger der flere restauranter og cafeer, såsom Torvehallen samt på Hotel Alsik og i Multikulturhuset.

Havnepenge

  0 -   8 m120 Kr
  8 - 12 m170 Kr
12 - 20 m200 Kr
20 - 25 m260 Kr

Vand og strøm er inkluderet i havnepengene.
Ved betaling på kajen tillægges 5 kr.

Betaling

Gæster i både syd- og nordhavnen kan betale havnepenge i automaten ved havnekontoret.

Sønderborg Havn

Nørrebro 1
6400 Sønderborg
Tlf.: 74 42 27 65

Send en mail

Havnemester

Torben Østerby