Hammer Havn ved Hammershus Ruiner

Hammer Havn med den flotte stenmole og smukke granitindfatninger, byder også på helt nye servicefaciliteter, ”verdenskendt” cafe og spændende formidling af historien om dengang, granitten beskæftigede over 300 personer på havnen.

I den tidligere udskibningshavn for granit, der ligger midt i Bornholms allersmukkeste natur og lige for foden af Hammershus ruiner, er der investeret over 25 mio. kr. Gæstesejlere er velkomne i hele yderbassinet samt på ledige pladser i inderhavnen.

Hammerhavnen tilbyder ikke byliv, men er en utroligt smukt beliggende havn i en fantastisk natur. Havnen er et optimalt udgangspunkt for vandreture i Slotslyngen eller på Hammerknuden. Uanset, om det er naturen, de nedlagte stenbrud eller den spændende historie bag Nordens største borgruin man ønsker at fordybe sig i, så er stedet på mange måder unikt.

Et nyt besøgscenter for Hammerhus, delvist udsprængt i klippen, er under opførelse efter skitser udført af den verdenskendte arkitekt Jørgen Utzon. En sejltur med havnens turbåde topper, når man lige syd for Hammerhavnen sejler ind i en af fuglefjeldets 70 meter dybe grotter.

Er du til guidede lystfiskerture, så tager den lokale trolling/pirkebåd dig gerne ud på en lystfiskeroplevelse, ligesom Hammerhavnen er et fint afsæt for unikke dykkeroplevelser; f.eks. Nordeuropas største dykbare vrag og Hammerknudens grotter, hvor der kan dykkes dybt ind i Hammerknuden.

Havnen er også blevet base for outdoor-aktiviteter, hvor virksomheden Go Bornholm tilbyder et bredt program af aktiviteter. I august udfolder øens største musikfestival ”Wonderfestival” sig i flere dage i gå-afstand fra havnen. Få hundrede meter fra havnen finder du Hammersøen, Bornholms største sø med grillpavillon og udsigtsbro - eller prøv en tur i Danmarks længste tovbane, hvor du lander i opalsøen. Der er en lille sandstrand i havnen.

Sandvig er nærmeste by (2 km) - velkommen til Hammerhavn!

Luk
Luk

Hammer Havn

Hammerhavnen
Sænevej 3
3770 Allinge


Havnefoged

Tlf.: 56 92 23 24
Send en email