Gudhjem Havn i centrum af byen

Gudhjem er en rigtige bornholmerhavn, sprængt ind i den klippe der stejlt rejser sig fra havnen og giver havnen og byen et særligt sydlandsk indtryk. Fra østhavnen er der flere daglige forbindelser til Christiansø og mulighed for en guidet tur til Christiansø, helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum med turbåden Thor, der lige har fejret sit 100 års jubilæum. 

Byen er en rigtig turistby, hvor turistinformationen på kajen også gerne servicerer gæstesejlere med information om spisesteder, levende musik, indkøbsmuligheder, biograf, svømmehal, gallerier, kunsthåndværk (herunder glaspusteri) og museer, f.eks. Oluf Høst Museet, der ligger lige ved den vestlige havn.

Klokken 10 bliver stemningen på havnen intens, der synges dagens sange fra den danske sangskat, samtidig med færgens afgang mod Christiansø. Klipperne omkring havnene bruges flittigt til at nyde alt fra de røgede sild fra havnens røgeri, solbadning, en dukkert i den blå Østersø, til den flotte solnedgang.

I den østlige havn er gæstesejlerne velkomne i alle bassiner, dog er to kajer reserveret Christiansøfarten og turbåden Thor.

Havnen har nye bade- og toiletfaciliteter, vaskeri og serviceautomat med altid opdaterede vejrprognoser samt koder til bad/toilet og trådløst internet.

Der er almindeligvis altid plads til alle, dog reduceres kapaciteten ved pålandsvind, da porten mellem inder- og yderbassinet lukkes, når pålandsvinden er over 10 m/s.

Luk
Luk

Gudhjem Havn

Ejnar Mikkelsensvej 21
3760 Gudhjem
Tlf.: 56 92 23 36

Send en mail