Ærøskøbing Havn

Ærøskøbing lystbådehavn på Ærø

Ærøskøbing Havn ligger midt på Ærøs nordlige side. Havnen er opdelt i to - marinaen med plads til lystsejlere og den gamle havn, som kan anløbes af større skibe. Turen til Ærø er dejligt afvekslende med masser at se på i et af Danmarks mest populære sejladsområder. Havnen ligger centralt, nærmest midt i byen, og har alle tænkelige faciliteter.

Ærøskøbing Lystbådehavnavn ligger i læ bag Dejrø og Urehoved og er velbeskyttet i al slags vejr. Oprindeligt var det en naturhavn med erhverv som søfart og handel. Nu en eventyrby og virkelig et besøg værd. Byen er Danmarks mindste købstad med smalle gader og velbevarede huse, toppede brosten, skæve og fantasifuldt udsmykkede døre, forretninger samt et pulserende kunstnerliv.

Kogehuset fra 1810 på havnemolen fungerede i gamle dage som kogested for sejlskibene i havn, da åben ild om bord på træskibene ikke måtte finde sted. 1850 fik det påmonteret et fyrhul, som viste fartøjerne til Ærøskøbing Havn. Omkring 1860 ophørte kogehuset som madkogningssted. Fra 2001 benyttes det renoverede ”Kogehus” af gæstesejlere, der nu har mulighed for at stå indendørs i tørvejr og tilberede aftensmaden.

Havnepenge

  0 -  9 m130 Kr
  9 - 12 m150 Kr
12 - 15 m170 Kr
15 - 220 Kr

Ugekort, rabat og øvrige takster
- se her

Havnefoged

Christian Ørndrup

Æreskøbing Havn

Havnen
5970 Ærøskøbing
Tlf.: 63 52 63 65

Send en mail